Over mij - Nutricura
62
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-62,page-parent,bridge-core-3.1.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6

Wie ben ik?

Laten we even beginnen bij het begin. Mijn naam is Marco Ferraro en na mijn geboorte in 1992 groeide ik als kind op in een wijk in Schakkebroek (Herk-De-Stad) waar ik nog altijd met veel nostalgie en goede herinneringen naar terugkijk. Ik had het geluk om nog te mogen opgroeien in het pre-digitale tijdperk. Spelen in de bossen, in de beken, in de natuur, het was zowel winter als zomer bijna dagelijkse kost voor mij. Ondanks dat ik mij als kind heel gelukkig voelde, liet mijn voedingspatroon gedurende deze fase van mijn leven vaak te wensen over. Ik stond ’s morgens op met cola, wit brood en nutella afgewisseld met frosties of coco pops van Kellogg’s. Met andere woorden, ik werd wakker met tonnen suikers en ging vaak ook nog eens slapen ermee. Als ik er dan nu bij stilsta, verbaast het mij niets dat ik tegen half elf voormiddag vaak moe en knikkend achter de schoolbanken zat, hunkerend naar eten of een suikerrijk tussendoortje. Wie mij kent als kind zal ook weten dat ik altijd aan het snotteren was. Er ging geen dag voorbij of ik had een pakje zakdoeken erdoor gejaagd. In de zomer was dit vaak het gevolg van allergieën en in de winter kwam dit door continue, chronische verkoudheden.

Het keerpunt kwam er echter toen ik besloot verder te studeren. Na afloop van het secundair onderwijs besloot ik de bachelor voedings- en dieetkunde aan te vatten en trok ik naar Leuven. Gedurende deze jaren werd ik mij bewuster van de impact van gezonde voeding en een gezonde levensstijl op ons lichaam en ik wist dit goed toe te passen op mezelf. Na mijn bachelor voedings- en dieetkunde werkte ik een jaar als diëtist in een parafarmacie waar ik veel ervaring opdeed rond voedingssupplementen en fytotherapie. Doordat het klinische aspect hier toch ontbrak, besloot ik om terug te gaan studeren en startte ik met drie aanvullende opleidingen: het postgraduaat diabeteseducator, het postgraduaat nefrologische diëtetiek en de navorming sportdiëtetiek. Na het met succes afronden van deze opleidingen ging ik me vervolgens verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Begin 2022 behaalde ik het diploma ‘orthomoleculaire therapie’ aan de KPNI. Wanneer ik terugkijk naar mijn ‘onderwijsloopbaan’ kan ik met zekerheid zeggen dat de opleiding orthomoleculaire therapie voor mij een échte eye-opener was. Dit was dé kers op de taart om mijn studies mee af te ronden. Met deze kennis, zowel uit de reguliere voedings- en dieetkunde als uit de complementaire orthomoleculaire geneeskunde, ben ik ervan overtuigd dat ik een groot deel van jullie zo optimaal mogelijk ga kunnen helpen in jouw zoektocht naar een gezond(er) leven.