Nefrologische diëtetiek - Nutricura
176
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-176,page-child,parent-pageid-118,bridge-core-3.1.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6

Nefrologische diëtetiek

Nefrologische diëtetiek is een mooie term voor voedingsadvies bij allerhande aandoeningen van de nieren. Dit kan gaan over chronische nierinsufficiëntie, nierstenen, diabetische nefropathie, dialyse, … Kortom alles wat met de nieren te maken heeft! Naast de opleiding tot diabeteseducator volgde ik in 2020-2021 ook het postgraduaat ‘nefrologische diëtetiek’ aan de HoGent. Tijdens mijn bachelor voedings- en dieetkunde werd ik gedurende mijn stage op nefrologie in het UZ Leuven getriggerd om hier nog meer over te leren, vandaar mijn keuze om dit postgraduaat nog bij te studeren.

De nefrologische diëtetiek spreekt mij overigens ook aan waardoor ik tijdens mijn postgraduaat een paper schreef over het belang van vitamine D en andere supplementen in stadia 3 en 4 van chronische nierinsufficiëntie. De combinatie van dieettherapie tezamen met suppletie is erop gericht om stadium 5, oftewel dialyse, zo lang mogelijk uit te stellen. Laten we samen de progressie van jouw nierziekte afremmen en ervoor zorgen dat je zolang mogelijk dialyse-vrij kunt blijven.